About

Frankfurt am Main, Hessen, Germany
avagy Uracs Tamás & Ágnes Kiss kalandozásai a gasztro, sport, kultúra, IT és a borok világában

2011. augusztus 13., szombat

Jákob kagylós pasta




Tegnap egy könnyű (~15 perc alatt elkészíthető), de annál egzotikusabb receptet próbáltunk ki, melynek legfőbb hozzávalója az a Szent Jakabról elnevezett kagyló, ami a compostellai zarándokút (el Camino) szimbóluma.





Hozzávalók:
  • 250g Pasta
  • 200g Jákob kagyló
  • 2dl Kókusztej
  • fej vöröshagyma
  • Citromfű
  • Fehérbors
  • Olivaolaj

Elkészítés:
Az olivaolajon dinszteljük meg a hagymát, fűszerezzük citromfűvel, majd adjuk hozzá a kagylót.

Amikor szépen átsült, öntsük hozzá a kókusztejet és főzzük 5 percig - sóval, feherborssal ízesítsük.


Ha a tészta megfőtt (al dente) keverjük össze a szósszal - érdemes a kagylóhúsokat ez előtt a művelet előtt egy külön edénybe félretenni, majd étkezéskor a pasta tetején szervírozni.

2009-es Somlói Apátsági Juhfarkkal párositottuk, nekünk bevált. Ez egy ásvanyos, testes, zamatos, száraz bor, magas maradékcukor tartalommal, ami szépen egyensúlyban van a viszonylag magas savtartalmával, ill kiváloan passzol a kókusztejes szószhoz.



Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése