About

Frankfurt am Main, Hessen, Germany
avagy Uracs Tamás & Ágnes Kiss kalandozásai a gasztro, sport, kultúra, IT és a borok világában

2011. január 1., szombat

BÚÉK mindenkinek

Nem újévi fogadalomként, de a mai nappal beindítjuk blogunkat.

Ági munkahelyének köszönhetően 2010 utolsó napját Magyarországtól elszakadva, kettesben töltöttük.

Mivel semmi kedvünk nem volt túlzsúfolt buliban átugrani az új évbe, ezért fogtuk magunkat és megnéztük az Alte Oper-ben az Evita musical-t, ami nagyon tetszett mindkettőnknek: telt ház, príma hangzás, szép díszlet, s utána még a Magyar és EU-s Himnuszra is hazaértünk (special thx to mr2)




2011 első napját különleges lencsével köszöntöttük: a recept a Pasta & Opera c. könyvből származik, amit még Ágika Mikulása hozott.

A recept a következő (olasz kolbász helyett magyarral :)

Hozzávalók:
  • 400 g lencse
  • 30 dkg jó minőségű magyar kolbász
  • 2 db friss paradicsom
  • pár szem szárított paradicsom
  • Oliva olaj
  • Fokhagyma
  • Só, bors, bazsalikom, babérlevél
Elkészítés:

Tegyünk be egy CD-t Puccini és Verdi áriáival. A lencsét tegyük fel sós vízben, 2-3 babérlevél társaságában főni. Közben egy serpenyőben a futtassuk meg oliva olajon a felaprított fokhagymát, majd adjuk hozzá a felkockázott paradicsomokat. Főzzük 10 percig, közben 2 EK vizet adjunk hozzá. Amikor már szaftos, tegyük bele a felkarikázott/kockázott kolbit, s pirítsuk 10-15 percet.



Ez idő alatt a lencse is már megfő, amikor már majdnem jó, adjuk hozzá a kolbászos szószt, fűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal és főzzük további 5-10 percig.

Voilá:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése