Tegnap egy könnyű (~15 perc alatt elkészíthető), de annál egzotikusabb receptet próbáltunk ki, melynek legfőbb hozzávalója az a Szent Jakabról elnevezett kagyló, ami a compostellai zarándokút (el Camino) szimbóluma.
Hozzávalók:
- 250g Pasta
- 200g Jákob kagyló
- 2dl Kókusztej
- fej vöröshagyma
- Citromfű
- Só
- Fehérbors
- Olivaolaj
Elkészítés:
Az olivaolajon dinszteljük meg a hagymát, fűszerezzük citromfűvel, majd adjuk hozzá a kagylót.
Amikor szépen átsült, öntsük hozzá a kókusztejet és főzzük 5 percig - sóval, feherborssal ízesítsük.
Ha a tészta megfőtt (al dente) keverjük össze a szósszal - érdemes a kagylóhúsokat ez előtt a művelet előtt egy külön edénybe félretenni, majd étkezéskor a pasta tetején szervírozni.
2009-es Somlói Apátsági Juhfarkkal párositottuk, nekünk bevált. Ez egy ásvanyos, testes, zamatos, száraz bor, magas maradékcukor tartalommal, ami szépen egyensúlyban van a viszonylag magas savtartalmával, ill kiváloan passzol a kókusztejes szószhoz.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése