About

Frankfurt am Main, Hessen, Germany
avagy Uracs Tamás & Ágnes Kiss kalandozásai a gasztro, sport, kultúra, IT és a borok világában

2011. január 3., hétfő

Sajtos sült padlizsán szeletek

Egyik kedvenc spanyol receptünk 10 percnyi munkával elkészül és még EdzőbÁdám se harapja le érte a fejem (no CHO).


Hozzávalók - 2 fő részére:


  • 1 db nagy padlizsán
  • Jófajta kemény sajt (Ementáli, Gouda, Maasdamer) 
  • Champignon gomba
  • Só 
  • Bors
  • Oregano
  • Rozmaring
  • Ruccola 





A padlizsánt megmossuk és 1-1,5 cm szeletekre vágjuk. A szeletek mindkét oldalát olivaolajjal meglocsoljuk, majd alufóliával betakart serpenyőre tesszük. Tetejére sót és borsot szórunk.
Megpucoljuk és megmossuk a gombát, majd vékony szeletekre vágjuk, s így a padlizsán tetejére rakunk.
A gombát megszórjuk kis szárított rozmaringgal és oreganoval, majd jöhet a sajt (reszelve vagy szeletelve). 
A tepsit 200 fokon előmelegített sütőbe helyezzük; addig sütjük, míg a sajt arany barnára nem sül (kb 10 perc).
Tálalás előtt megszórjuk rukkolával.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése