Ági munkahelyének köszönhetően 2010 utolsó napját Magyarországtól elszakadva, kettesben töltöttük.
Mivel semmi kedvünk nem volt túlzsúfolt buliban átugrani az új évbe, ezért fogtuk magunkat és megnéztük az Alte Oper-ben az Evita musical-t, ami nagyon tetszett mindkettőnknek: telt ház, príma hangzás, szép díszlet, s utána még a Magyar és EU-s Himnuszra is hazaértünk (special thx to mr2)
2011 első napját különleges lencsével köszöntöttük: a recept a Pasta & Opera c. könyvből származik, amit még Ágika Mikulása hozott.
A recept a következő (olasz kolbász helyett magyarral :)
Hozzávalók:
- 400 g lencse
- 30 dkg jó minőségű magyar kolbász
- 2 db friss paradicsom
- pár szem szárított paradicsom
- Oliva olaj
- Fokhagyma
- Só, bors, bazsalikom, babérlevél
Tegyünk be egy CD-t Puccini és Verdi áriáival. A lencsét tegyük fel sós vízben, 2-3 babérlevél társaságában főni. Közben egy serpenyőben a futtassuk meg oliva olajon a felaprított fokhagymát, majd adjuk hozzá a felkockázott paradicsomokat. Főzzük 10 percig, közben 2 EK vizet adjunk hozzá. Amikor már szaftos, tegyük bele a felkarikázott/kockázott kolbit, s pirítsuk 10-15 percet.
Ez idő alatt a lencse is már megfő, amikor már majdnem jó, adjuk hozzá a kolbászos szószt, fűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal és főzzük további 5-10 percig.
Voilá:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése